Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct bramborový štrúdl | recept na jablečný závin

Jak upéct bramborový štrúdl | recept na jablečný závin

Jak upéct bramborový štrúdl | recept na sladký závin. Těsto na jablečný štrúdl s přídavkem brambor vydrží hodně dlouho vláčné. Jablka se mohou zaměnit za tvarohovou nebo makovou náplň, i tak je závin chutný. Raději než klasické „nohavice“ dělám z tohoto těsta 2 placky, mezi které rozprostřu náplň. Je jen na vašem uvážení, jaký tvar tohoto snadného moučníku zvolíte.

Diskuze k článku

Přidat komentář

jarmila pejchalová (neověřeno) | Pá, 01/21/2022 - 11:25

předesílám, že nejsem začatečník, bude mě 80 let. Ale už ně kolikrát jsem se setkala, že se mě vaše recepty vůbec nepovedly. Dnes jsem se pustila do bramborového štrůdlu. Tak nevím, jestli je to už rukama, ale těsto se nedalo zpracovat, natož abych z něho udělala pružné těsto. Musela jsem přidat jedno vajíčko a trošku šlehačky. Tak teď budu plnit závin.

Mirka K. | Pá, 01/21/2022 - 12:10

Dobrý den,
tak to je mi opravdu líto. Všechny recepty, které dávám fotím při přípravě, takže je vidět, jak to vypadá. Když se mi něco nedaří, recept neposílám. Nevím, kde může být problém, ale je dobře, že jste napsala a přidala řešení. Třeba se někomu bude hodit. Děkuji a přeji krásný den.

Další zajímavé články

Jak upéct štrúdl – pokaždé jiný
Jak upéct štrúdl – pokaždé jiný
Říká se, že jablečný závin je česká klasika, ale není tomu tak. Do střední Evropy se dostal tento moučník až s nájezdy Turků. Štrúdl (slovo pochází z…
Jak upéct závin z kefírového těsta | recept na lahodný závin, který se vždy povede
Jak upéct závin z kefírového těsta
Jak upéct závin z kefírového těsta | recept na lahodný závin, který se vždy povede. Hned v úvodu bych chtěla poděkovat naší čtenářce Heleně M., která…
Jak upéct jahodový štrúdl
Jak upéct jahodový štrúdl
Je červen, sklizeň jahod začala a tak si dovolujeme nabídnout recepty, kde jahody hrají hlavní roli. Začínáme jednoduše, a to závinem s tvarohem a jah…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.