Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct pomerančový moučník se želatinou

Jak upéct pomerančový moučník se želatinou || recept na pomerančovou buchtu se želatinou. Tento moučník je to pravé pro milovníky pomerančové chuti. Přiznám se, že ještě raději než citronovou kůrou ochucuji těsto kůrou z pomerančů. Proto když náhodou natrefím na chemicky neošetřené pomeranče v obchodě, užívám si je a často je používám při vaření a pečení. Čerstvá kůra má výrazné a velmi příjemné aroma, kterému se sušená kůra z obchodu ani vzdáleně nepřiblíží. Moučník podle našeho receptu není suchý, patří mezi tzv. „mokré buchty“ a na řezu má zajímavou strukturu těsta a želatiny.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak upéct pomerančový piškot | recept
Pomerančový piškot | recept. S nastávajícími chladnými dny se hodí připomenout si teplé kraje moučníkem, jehož základem je právě jižní ovoce. Pomeranč…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.