Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct různé druhy pečiva z bramborového kynutého těsta

Bramborové kynuté těsto podle následující receptury je univerzální a můžete z něj upéct tyčky, preclíky nebo i dalamánky. S těstem se trochu hůře pracuje, bramborové těsto má tendenci řídnout, lepí se na ruce a není příliš žádoucí přidávat mouku navíc. Pečivo by bylo moc tuhé a i chuť by se zhoršovala. Ruce si před prací s těstem poprašte moukou a pracovní desku při tvarování tyček a preclíků také. Jemná chuť a vláčné těsto vám bude odměnou za trochu nepříjemnou práci s ním.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak udělat bramborové šišky | recept
Jak udělat bramborové šišky | recept. Pro někoho pochoutka s vůní dětství, pro jiného pokrm podávaný v mučírně. Bramborové šišky ovšem patří k jídlům,…
Jak upéct bramborový makovec
Jak upéct bramborový makovec | recept na makovec z vláčného těsta s přídavkem brambor. Makovec podle následujícího receptu má několik výhod – do těsta…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.