Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct škvarkové placky | recept

Ze škvarek z vesnické zabíjačky si lze udělat řadu výborných, leč kalorických chuťovek – škvarkovou pomazánku, pagáče, knedlíky nebo bramborové placky se škvarky. Nebo si je dopřát jen tak se solí a chlebem. Tradiční, dozlatova opečené škvarkové placky jsou klasikou. A recept? Nejprve se pusťme do přípravy kvásku, a pak všechny suroviny na škvarkové placky smícháme v míse. Po nakynutí z vypracovaného těsta vyválíme silnější plát a sklenicí nebo vykrajovátkem vykrojíme placky. Škvarkové placky upečeme dozlatova při 180 °C v troubě a podáváme.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak udělat moravského vrabce | recept
Jak udělat moravského vrabce | recept
Jak udělat moravského vrabce | recept. Recept na moravského vrabce. Moravský vrabec, to je pečené masíčko pro mlsné jazýčky. Pro přípravu moravského v…