Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct škvarkové placky | recept

02. Září 2014

Ze škvarek z vesnické zabíjačky si lze udělat řadu výborných, leč kalorických chuťovek – škvarkovou pomazánku, pagáče, knedlíky nebo bramborové placky se škvarky. Nebo si je dopřát jen tak se solí a chlebem. Tradiční, dozlatova opečené škvarkové placky jsou klasikou. A recept? Nejprve se pusťme do přípravy kvásku, a pak všechny suroviny na škvarkové placky smícháme v míse. Po nakynutí z vypracovaného těsta vyválíme silnější plát a sklenicí nebo vykrajovátkem vykrojíme placky. Škvarkové placky upečeme dozlatova při 180 °C v troubě a podáváme.

Tipy

Nejlepší škvarkové placky jsou z domácích škvarek. Jsou chutnější a voňavější než průmyslově vyráběné škvarky prodávané v obchodech. Do nich se totiž zpracovává jakékoli sádlo včetně kůže, často se i připálí.

Vyzkoušejte:

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články