Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct škvarkové placky | recept

02. Září 2014

Ze škvarek z vesnické zabíjačky si lze udělat řadu výborných, leč kalorických chuťovek – škvarkovou pomazánku, pagáče, knedlíky nebo bramborové placky se škvarky. Nebo si je dopřát jen tak se solí a chlebem. Tradiční, dozlatova opečené škvarkové placky jsou klasikou. A recept? Nejprve se pusťme do přípravy kvásku, a pak všechny suroviny na škvarkové placky smícháme v míse. Po nakynutí z vypracovaného těsta vyválíme silnější plát a sklenicí nebo vykrajovátkem vykrojíme placky. Škvarkové placky upečeme dozlatova při 180 °C v troubě a podáváme.

Tipy

Nejlepší škvarkové placky jsou z domácích škvarek. Jsou chutnější a voňavější než průmyslově vyráběné škvarky prodávané v obchodech. Do nich se totiž zpracovává jakékoli sádlo včetně kůže, často se i připálí.

Vyzkoušejte:

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak upéct zdravé brownies z avokáda
Brownies z avokáda | recept. Avokádo patří mezi exotické druhy ovoce s velkou výživovou hodnotou. Obsahuje zejména zdraví prospěšné tuky, ale tak…
Jak zpracovat černou ředkev
Černá ředkev patří mezi velmi zdravé druhy zeleniny, které se určitě vyplatí zpracovat a uskladnit na zimu. Jednak pro její léčivé účinky, jež nám moh…
Jak připravit thajské nudle s lososem
Thajské nudle s lososem představují velmi chutný a zdravý pokrm, který poslouží jako rychlý oběd či večeře. Níže uvedený recept snadno upravíte p…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.