Jak upéct voňavé a hezké svatomartinské husičky a koníky z lineckého těsta
Svatomartinské slavnosti jsou časem, kdy pečete tradiční sladké husičky a koníky z lineckého těsta. Tyto malé symboly hojnosti a radosti patří k listopadovým oslavám a připomínají tradice našich předků. Krásně voní po vanilce a citronové kůře, a když je ozdobíte polevou nebo cukrem, stanou se krásnou součástí svátečního stolu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct zdravější linecké cukroví | recept na vánoční cukroví
Zdravější linecké cukroví | recept na vánoční cukroví. Linecké cukroví je nedílnou součástí Vánoc. Pokud si je chcete připravit ve zdravější verzi, zk…
Jak na vánoční tvarohovou štolu – tradiční pochoutku s jemnou chutí
Štola patří k nejstarším vánočním pečivům v Evropě. Její původ sahá až do německého Saska, kde se poprvé pekla jako sváteční chléb plný sušeného ovoce…
Jak na výborné kynuté šneky s máslovým mlékem
Kynuté šneky jsou oblíbenou klasikou českých kuchyní. Tentokrát ale nejde o běžné šneky s náplní – tahle varianta je výjimečná díky máslovému slazeném…
Jak na svatomartinské rohlíčky – voňavou tradici podzimu
Když se blíží 11. listopad, den svatého Martina, české kuchyně provoní nejen husí pečínka, ale také jemné, máslové svatomartinské rohlíčky. Tyto malé…
Jak využít výtečné kynuté těsto na štrúdl? Přináší nekonečné možnosti
Kynuté těsto patří mezi nejvoňavější poklady domácí kuchyně. Je vláčné, nadýchané a přitom pevné natolik, že unese i bohatou náplň. Tradičně se z něj…





