Přejít k hlavnímu obsahu

Jak využít skořápky, slupky a listí z vlašských ořechů

Jak využít skořápky, slupky a listí z vlašských ořechů

Jak využít skořápky, slupky a listí z vlašských ořechů. Vlašské ořechy, tedy plody Ořešáku královského, jsou výborné a velmi zdravé oříšky, které mají nezastupitelné místo v české kuchyni. Ořechy jsou bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin, bílkovin i minerálů, např. železa. Skořápky a slupky (oplodí) ořechů většinou vyhazujeme, což je ale škoda. Můžeme je využít při přípravě léčivých odvarů, pro obarvení vlasů, výrobě svíček apod. Pojďme se podívat, jak nám dary tohoto krásného stromu pomohou při kašli nebo vytvoří vánoční atmosféru nejen v podobě cukroví.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak správně meditovat | rady a tipy
Jak správně meditovat | rady a tipy
Jak správně meditovat | rady a tipy. Meditace by se v dnešní době měla stát nedílnou součástí dne. Tato technika vám mimo jiné pomůže vyrovnat sv…
Jak vyrobit domácí masážní gel | DIY
Jak vyrobit domácí masážní gel | DIY
Jak vyrobit domácí masážní gel | DIY. Trápí Vás bolavá záda, namožené či ztuhlé svaly nebo se potřebujete uvolnit po náročném dni či sportovním výkonu…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.