Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat šípkovou marmeládu | recept

Jak udělat šípkovou marmeládu | recept. Dříve se šípková marmeláda připravovala tak, že se z plodů vyškrabovala dužina. Chloupky šípků se však při tepelném zpracování rozvaří, a tak takto zdlouhavá práce není nutná.

Co je potřeba

1 kg šípků
200 300 g pískového cukru
½ sáčku želírovacího přípravku

1

Šípky zbavíme stopek a okvětí.

2

Zalijeme vodou a zvolna povaříme doměkka.

3

Pak šípky prolisujeme.

4

Zbytek po lisování ještě zředíme vodou a znovu prolisujeme, abychom získali dřeň.

5

Protlak vaříme do zhoustnutí.

6

Přidáme cukr, želírovací přípravek a ještě povaříme.

7

Horkou marmeládou naplníme skleničky, uzavřeme a sterilujeme.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak zpracovat fazolové lusky
Fazolové lusky (někdy se také nazývají zelené či mladé fazolky) se často podávají restované jako příloha k masu nebo ve smetanové omáčce nakyselo…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.