Přejít k hlavnímu obsahu

Jak využít v domácnosti máslo | recepty

Jak využít v domácnosti máslo | recepty

Jak využít v domácnosti máslo | recepty. Máslo má v české kuchyni nezaměnitelnou pozici pro svou lahodnou chuť a vůni. Stále však platí, že konzumaci másla by měli omezit lidé s cévními potížemi a s vysokým obsahem cholesterolu. Jsou různé náhražky másla a v současném stravovacím trendu hojně využívané, ale svým složením a hodnotám se svou kvalitou nemohou pravému máslu vyrovnat. Máslo je určené spíše pro studenou kuchyni a cukrářské výrobky, není vhodné na smažení.

Diskuze k článku

Přidat komentář

...a banány 17.Ovšem lepší bylo stát frontu na banány než být bez práce. Undatro!!!!

My kupujeme máslo v Polsku, v Biedronce. Máslo Oselkove, 82%, 375g za 6,90zlt, to je při dnešním kurzu, asi 45kč. Tak že cena docela slušná a jinak je vynikající.

K té ceně másla - ono si teď lidi neuvědomují, že máslo bylo drahé vždycky. Za sociku stálo 10Kčs. A normální ženská si vydělávala měsíčně do 1000 jako dělnice nebo prodavačka (moje máma byla byla šička bot a měla tolik) nebo tak 1200hrubého jako úřednice. Takže stejně jako dnes,akorát o nulu méně.Takže je máslo stále mnohem levnější než tenkrát.Proto byl chleba s máslem normální jídlo, které jsme dostávali do školy jako svačinu.Vajíčko stálo 1Kčs, kilo cukru7,30.

Blanka Šindel (neověřeno) | Po, 11/10/2014 - 11:15

K máslu se pomalu začínám vracet, ta chuť je nezaměnitelná. I když mám vyšší cholesterol. Sice ho používám vcelku málo, jen na snídani a někdy pod maso.Pokrmy na másle jsou taky chutnější. Ale na druhou stranu máslové krémy zrovna nemusím. Jinak pečení na Vánoce se bez másla neobejde, jiný tuk nepoužívám. Jen kdyby bylo máslo trochu levnější.

poetkavlasta (neověřeno) | So, 01/17/2015 - 13:16

Tvrdé strouhané máslo z lednice používám již léta, samo mne to napadlo a teď to čtu jako radu.Nastrouhané máslo se ve šlehači snadno ušlehá, třeba když dělám pomazánku a dám do šlehače vše naráz
Od určité doby nepoužívám žádné margaríny, Ramy, apod. Vařím pouze na svém vyškvařeném sádle, někde použiji na ochucení máslo a na studenou kuchyni Slunečnicový olej. Na chléb pouze máslo nebo své domácí sádlo. Zvýšený cholesterol nemám. Má ho kamarádka, která používá margaríny!

Blanka Šindel (neověřeno) | Po, 11/10/2014 - 11:15

K máslu se pomalu začínám vracet, ta chuť je nezaměnitelná. I když mám vyšší cholesterol. Sice ho používám vcelku málo, jen na snídani a někdy pod maso.Pokrmy na másle jsou taky chutnější. Ale na druhou stranu máslové krémy zrovna nemusím. Jinak pečení na Vánoce se bez másla neobejde, jiný tuk nepoužívám. Jen kdyby bylo máslo trochu levnější.

Další zajímavé články

Jak vyrobit vonný vosk | recept
Jak vyrobit vonný vosk | návod
Jak vyrobit vonný vosk | návod. Vonné vosky jsou v dnešní době velmi oblíbené. Následující řádky Vám poradí, jak si vonný vosk vyrobit snadno a levně…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.