Přejít k hlavnímu obsahu

Jak využít vykoledovaná vajíčka | tipy

Jak využít vykoledovaná vajíčka | tipy

Jak využít vykoledovaná vajíčka | tipy. Nazdobená vajíčka jsou symbolem Velikonoc už odpradávna. Šikovní koledníci jich domů leckdy přinesou přes dva tucty. Chvíli slouží jako zajímavá interiérová dekorace, ale po několika dnech zákonitě vyvstává otázka: „Co s nimi?“ V dnešním článku vám představím několik neotřelých receptů, které vám pomohou to vajíčkové nadělení originálně zpracovat!

Diskuze k článku

Přidat komentář

poetkavlasta (neověřeno) | So, 04/04/2015 - 15:49

Já mám nejraději po velikonocích vaječnou pomazánku.
Můj tradiční recept:
1/8 másla, káv. lžička hořtice, 4-5 vajec na tvrdo, sůl dle chuti, káv. lžička slunečnic. oleje, 1 kyselá okurka, 1 maličká cibule.
Máslo, hořtici, olej, sůl utřít, přidat rozetřené žloutky, jemně ustrouhanou okurku, jemně pokrájenou cibulku, a na struhadle s velkými oky ustrouhané vařené bílky. (nebo usekat nožem na dorbno) Když mám, přidám jemně sekanou petrželjku (nať)ˇ. Dám do šroubací sklenice do ledničky, vydrží skoro celý týden. Mažu na housky, veku, nebo chléb. Ozdobím plátkem rajčete, nebo zelené okurky, paprikou apod
Jen před mazaním je třeba vyndat na chvíli z ledničky. Nebo to jím malou lžičkou a přikusuji chléb, nebo housku. V naší rodině u maminky, jsme s touto pomazánkou dělávali často v sobotu chlebíčky z veky. Jen pomazánka, trochu ozdobit a horký čaj jsme připíjeli. Vlasta

Pavla123 (neověřeno) | Čt, 03/24/2016 - 12:35

Maminka mého muže dělá výborný a jednoduchý salát ... Kolik vajec, tolik rajčat, nakrájet na drobné kousky, spojit majolkou (stačí 2 lžíce), případně trochou zakysané smetany + sůl + pepř. Uležet v lednici. Pro dietáře nahradit majolku bílým jogurtem. Rajské pustí šťávu, která se smísí se žloutky. S čerstvým pečivem i bez pečiva chutná všem, kdo ho ochutnali.

Další zajímavé články

Jak vyrobit vyškrabávané kraslice
Jak vyrobit vyškrabávané kraslice
Technika vyškrabávání kraslic pochází ze Slovácka. Nejčastěji se používají černo-bílé vzory, které se o skořápky vyškrabávají jemným pilníkem. Chce to…
Jak připravit marinovaná vejce | recept
Jak připravit marinovaná vejce | recept
Marinovaná vejce | recept. Natvrdo vařená vejce v pikantním nálevu mají prý původ v Anglii, kde se podávají v hospůdkách k pivu. V naší rodině se tato…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.