Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zpracovat květy pampelišek

Jak zpracovat květy pampelišek | recepty z pampelišek na želé, čaj a sušenky

Jak zpracovat květy pampelišek | recepty z pampelišek na želé, čaj a sušenky . Blíží se doba kvetení pampelišek. Pampeliška lékařská (Smetanka) je sice nepříjemný plevel v trávníku a na zahrádce, ale žluté koberce květů na loukách jsou potěchou pro oko. Pampeliška je i ceněnou léčivkou, pro léčebné užití se sbírají všechny části rostliny. Nať se sklízí před květem, kořeny na jaře nebo podzim a květy se trhají v plném květu. Když se ve slunečný den zadíváte na louku plnou zářivých květů, vzpomeňte si na starou legendu o zrození pampelišky. Bylinka údajně vznikla z prachu, který rozvířil ohnivý vůz boha Slunce. V následujícím článku naleznete několik tipů na využití této krásné rostlinky.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak uvařit akátový džem (med) | recept
Jak uvařit akátový džem (med) | recept
Akátový džem (med) | recept. Akát je invazní dřevina původem ze Severní Ameriky. Celý strom je jedovatý, pouze květy jsou jedlé. Květy rostou v hrozno…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.