Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zrušit profil na Facebooku

12. Prosinec 2018

Jak zrušit profil na Facebooku? Facebook je pouze virtuální svět, který však ovlivňuje celou řadu uživatelů. Pokud jste se rozhodli z jakéhokoliv důvodu z prostředí sociálních sítí vystoupit, zřejmě vás zajímá, jak vůbec profil na Facebooku zrušit. Záleží však na tom, zda chcete účet zrušit dočasně, nebo trvale.

1

Jak dočasně deaktivovat Facebook?

Pokud si chcete od sociální sítě pouze odpočinout a plánujete se na ni dříve či později vrátit, pouze si účet dočasně deaktivujte. Co to pro vás znamená? Ostatní uživatelé váš profil na Facebooku neuvidí, ani vás nevyhledají podle jména. Přitom se vám však příspěvky, fotografie a další média, které jste kdy na Facebook nahráli, neodstraní. Jakmile profil opět aktivujete, bude vypadat jako v okamžiku, než jste ho deaktivovali.

Jestliže máte s facebookovým účtem spojené i další služby, jako jsou Spotify či Pinterest, bez problémů se do nich přihlásíte, aniž byste si museli vytvářet nový profil. Stejně tak máte možnost nadále používat na svém mobilním zařízení Facebook Messenger.

Postup dočasné deaktivace je naprosto jednoduchý a rychlý:

  1. Otevřete si stránku s Facebookem a v pravém horním rohu klikněte na šipku.
  2. Vyberte možnost Nastavení.
  3. V levém sloupci zvolte Obecné.
  4. Klikněte na Spravovat účet a poté na Deaktivovat účet. Potom už jen postupujte dle pokynů.

Opětovná aktivace probíhá tak, že se k facebookovému účtu přihlásíte se stejnými přihlašovacími údaji, jako jste to dělali doposud.

2

Jak trvale odstranit Facebook?

Pokud však chcete odejít z Facebooku natrvalo, tedy neplánujete účet znovu obnovit, přistupte k trvalému odstranění profilu. Oproti předchozí variantě však musíte počítat s tím, že dojde k odstranění všech fotografií, příspěvků, videí a prostě všeho, co s vaším profilem souviselo. Stejně tak se vzdáte možnosti používat Facebook Messenger.

Úplné odstranění facebookového profilu přináší ještě další starosti. Jestliže jste se přes něj přihlašovali do jiných aplikací, počítejte s tím, že budete muset kontaktovat podpory daných služeb, abyste získali znovu přístup ke svým účtům.

Facebook doporučuje ještě před trvalým odstraněním profilu stáhnout si kopii svých informací, jako jsou fotografie a příspěvky. Poté postupujte následovně:

  1. Otevřete si stránku s Facebookem a v pravém horním rohu klikněte na šipku.
  2. Zvolte možnost Nastavení.
  3. V levém sloupci vyberte Vaše informace na Facebooku.
  4. Klikněte na Odstraňte svůj účet a informace a na Odstranit účet.
  5. Vzápětí jen zadáte své heslo, kliknete na tlačítko Pokračovat, a poté na Odstranit účet.

Tento článek a jeho jednotlivé body mají pouze informativní charakter. Společnost Solex Services s.r.o. neručí a není odpovědná za škody vzniklé užitím informací (částečným nebo úplným), které jsou uvedeny v článku. Zároveň společnost neručí a není odpovědna za škody vzniklé užitím informací (úplných nebo částečných) obsažených v článku třetí osobou.

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Jak si zjednodušit nákupy | rady a tipy. Nákupy zabírají dost času a když jsou nepromyšlené, zbytečně odsávají i naše finance. Zejména pokud vyhazujem…
Jak si správně stříhat nehty | rady a tipy. Stříhání nehtů není žádná věda, napadne leckoho z nás. Přesto to tak úplně není pravda. Minimální nebo špa…
Jak zlepšit spánek | rady a tipy. Stále více dospělých trpí poruchami spánku. Potíže s usínáním, časté buzení, neklidný spánek, děsivé sny a noční bdě…