Přejít k hlavnímu obsahu

Jak kandovat citronovou kůru | návod

Jak kandovat citronovou kůru | návod. Ze 6 citronů v bio kvalitě odstraňte kůru, nakrájejte ji na proužky a vařte ve 4 šálcích vody. Po 5 minutách varu přeceďte, zalijte čerstvou vodou a opět převařte. Postup třikrát opakujte, odstraníte hořkost. 

Ve 2 šálcích vody rozpusťte 2 šálky cukru, přidejte okapanou kůru a vařte 30 minut. Občas zamíchejte. Sceďte a kůru obalte ve 1/4 šálku cukru. Rozložte do jedné vrstvy a nechte 12 hodin zaschnout. Recept je z kanálu ONgov

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak kandovat ovoce
Jak kandovat ovoce
Jak na kandované ovoce | recept. Kandování je způsob zpracování ovoce, při kterém se šťáva v ovoci nahrazuje nasyceným cukerným roztokem. Postup je sn…
Jak připravit sušené ovoce | rady
Jak připravit sušené ovoce | rady
Jak připravit sušené ovoce | rady. Sušené ovoce, pochoutka, která se hodí pro jakoukoli příležitost nebo jen při sledování televizních pořadů. Tady je…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.