Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na cheesecake z tvarohu a Lotus sušenek?

06. Květen 2025
Lotus cheesecake

Nepečené dezerty jsou doslova spásou pro mnohé z nás, kteří potřebují rychle a jednoduše připravit sladkou tečku za obědem pro pozvanou rodinu, nebo mít v lednici „něco“, co bude chutnat takřka všem. V případě, že máte rádi karamelovou chuť, určitě zkuste cheesecake z Lotusek, které jsou sladké a karamelem doslova dýchají. Tento nepečený dezert se hodí i ke kávě nebo jako dort pro narozeninového oslavence.

Co je potřeba

  • 350 g Lotus sušenek
  • 100 g másla
  • 500 g tvarohu nejlépe v kostce, nikoli ve vaničce, jež jsou tekutější
  • 1 vanilkový cukr
  • 75 g moučkového cukru
  • Šťáva z citronu, postačí z poloviny

Postup

Asi 280 g sušenek Lotus nadrtíme v robotu, anebo v mikrotenovém sáčku, což nebude tak najemno. Smícháme s rozpuštěným máslem tak, aby vznikla hmota. Tu natlačíme ručně do dortové formy nebo zapékací mísy. Pokud rádi pracujete s pečicím papírem, abyste si usnadnili práci při vyndávání dezertů, můžete jím formu vyložit, stejně jako potravinářskou fólií.

Náplň připravíme z tvarohu, cukru, citronové šťávy a vanilkového cukru. Vše hezky smícháme, ideálně mícháme do doby, než se cukr rozpustí.

Náplň poté vylijeme na studenou upěchovanou sušenkovou hmotu, uhladíme a ozdobíme zbytkem sušenek, které stačí podrtit nahrubo, nalámat, nebo uložit bez porušení dle vaší fantazie.

Hotový cheesecake vložíme do lednice, nejlépe na noc, aby dokonale ztuhnul a směsi se vlhkostí jakoby spojily.

 

Lotusový cheesecake je výborný. Určitě si jej oblíbíte a stane se vaším často připravovaným dezertem.

Tipy

V případě, že je hmota příliš řídká, stačí do ní přidat víc másla a naopak, když je řídká, použít víc Lotusek. U tvarohu je v případě řídkosti možné nechat z něj např. ve velkém kapesníku vykapat vodu nad dřezem, anebo jej zředit, pokud je hustý a tvrdý, jednoduše jogurte nebo zakysanou smetanou.

Autor: redakce
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.