Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit nepečený Oreo cheesecake s náplní z tvarohu, máku a bílé čokolády

Jak připravit nepečený Oreo cheesecake s náplní z tvarohu, máku a bílé čokolády. Jemná tvarohová náplň s mákem a bílou čokoládou na křupavém sušenkovém základu z Oreo sušenek, to je doslova luxus mezi nepečenými cheesecaky. Už jen při pohledu na tu černobílou dokonalost vám bude jasné, že neodoláte. Ač odolávat budete dlouho. Bleskově připravený cheesecake totiž potřebuje nějakou dobu na zatuhnutí a prolnutí chutí.

Co je potřeba

Uvedené množství je do dortové formy o průměru 23 cm

Korpus:

  • 200 g sušenek Oreo s vanilkovou či čokoládovou náplní (čokoládové pro tmavší korpus)
  • 60 g másla

Náplň:

  • 1 vanička plnotučného tvarohu
  • 1 kelímek mascarpone
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 g bílé čokolády
  • 7 lžic mletého máku
1

Oreo sušenky rozmixujte či nadrťte najemno válečkem v utěrce či v sáčku a smíchejte je s rozpuštěným máslem.

2

Směs rukou natlačte (upěchujte) do formy s odnímatelným okrajem a dejte chladit do lednice. Formu je lepší vyložit pečicím papírem.

3

Nyní v kastrůlku rozpusťte bílou čokoládu se smetanou a nechejte chvilku vychladnout.

4

Mezitím v míse prošlehejte tvaroh s mascarpone.

5

A vmíchejte jemně vychladlou smetanovo čokoládovou směs.

6

Na závěr přisypte mletý mák.

7

Řádně promíchanou náplň nalijte na vychlazený korpus a dejte do lednice chladit. Odolávejte nejlépe přes noc, až se náplň krásně zpevní.

8

Ráno vezměte ostrý nůž, případně namočený ve vodě, a tento černobílý luxus mezi cheesecaky krájejte na klínky a servírujte. Na talíři můžete jednotlivé porce přelít rozvarem z ovoce, cukru, kukuřičného škrobu a trochou vody. Barevně dokonalý bude rozvar z lesních borůvek.

Na korpus můžete použít i jiné sušenky. Ale pro zachování barevné harmonie doporučuji držet se tmavé verze, například v podobě Koka sušenek či jiných kakaových, čokoládových keksů. Jen případně upravte množství přidaného másla. Suché sušenky, keksy, ho potřebují o trochu více.  

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.