Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na fermentovanou limonádu z šípků a brusinek | recept

Fermentovaná limonáda z šípků a brusinek | recept. Víte, že základ našeho zdraví tkví ve střevech? Stres, nedostatek spánku, antibiotika, přídatné látky v potravinách, strava chudá na vlákninu – to vše a mnoho dalšího může způsobit nerovnováhu střevní mikroflóry, což způsobuje řadu zdravotních problémů. Pro podporu zdraví střev je potřeba denně zařazovat potraviny bohaté na vlákninu a dále probiotika z fermentované zeleniny (např. kvašené zelí) a zakysaných mléčných výrobků. Další alternativou může být vodní kefír, ze kterého můžeme vyrábět zdraví prospěšné chutné limonády. Vyzkoušejte si připravit fermentovanou limonádu z šípků a brusinek, skvěle si pochutnáte a zároveň uděláte něco pro své zdraví.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak naložit ovoce do alkoholu | recepty
Jak naložit ovoce do alkoholu | recepty. Konzervování v alkoholu údajně vynalezli v klášterech středověké Evropy. Ovoce můžeme nakládat do samotného a…
Jak zavařit jablka na štrúdl | recept
Jak zavařit jablka na štrúdl | recept. Jablka patří mezi naše nejzdravější a nejčastěji pěstované druhy ovoce. Obzvláště v zimě je vhodné do…
Jak uvařit dýňové chilli | recept
Dýňové chilli | recept. Dýňové chilli je na naše poměry neobvyklé jídlo. Skládá se pouze ze zeleniny a je tudíž vhodné i pro vegetariány. Doporučuji h…
Jak zavařit hrušky v medu | recept
Jak zavařit hrušky v medu | recept. Domácí kompoty se hodí mít v zásobě ve sklepě nebo spíži. V zimě je využijete na výborné koláče, dezerty nebo ovoc…