Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na slaný koláč s mangoldem, vejci a ricottou | recept

Jak na slaný koláč s mangoldem, vejci a ricottou | recept

Slaný koláč s mangoldem | recept. Slaný koláč, neboli Torta pasqualina, pochází z Itálie, konkrétně z oblasti Ligurie, a jeho historie sahá až do 16. stolení. Připravuje se s rozličnými náplněmi, většinou se špenátem, sýrem a vejci, ale i nasladko. Je to tradiční pokrm pro období svatého týdne Velikonoc. Oblíbený je také v Jižní Americe, a právě odtamtud pochází tento recept s mangoldem, vařenými vejci, ricottou a červenou paprikou.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak upéct drážďanský koláč | recept
Jak upéct drážďanský koláč | recept
Jak upéct drážďanský koláč | recept. Recept na následující koláč sice nepatří k těm nejrychlejším, ale rozhodně není náročný na suroviny. Obsahuj…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.