Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na zahušťování pokrmů

Jak na zahušťování pokrmů

Při vaření pokrmů se těžko obejdeme bez zahušťovadel. Které pokrmy máme na mysli? Nejčastěji jsou to omáčky, polévky, luštěniny, zelenina i jiné kulinářské produkty. K zahuštění používáme hladkou mouku, škrob, ale traduje se i nadrobený nebo nastrouhaný tvrdší chléb, zejména do guláše. Poslouží i jemně nastrouhaná syrová brambora, která obsahuje škrob a ten se postará o zahuštění pokrmů.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Jaruna (neověřeno) | Ne, 11/09/2014 - 15:16

Bešamel používám pod omáčky-rajská, koprová...., ale jinak vše / včetně zelen . polévek / zahuštˇuji strouhankou . Je to již upravená mouka , krásně se rozvaří a jídlo má vynikající chutˇ.

Další zajímavé články

Jak uvařit polévku z patizonu | recept
Jak uvařit polévku z patizonu | recept
Polévka z patizonu | recept. Patizon se v kontextu české kuchyně neřadí mezi příliš využívané zeleniny. Jeho nejklasičtější úpravou je obalení a smaže…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.