Přejít k hlavnímu obsahu

Jak nejlépe využít tropické ovoce kaki

kaki, tomel, persimon, churma kaki plod

Představujeme vám sezónní ovoce dostupné pouze několik měsíců v roce – kaki, hurmikaki, tomel, japonské ovoce, churma, persimon – vše jsou názvy plodů stromu jménem Tomel. První zmínky o počátcích pěstování pocházejí ze 7. století, tomel je původem z Číny, Japonska a Korey. Do Evropy se dostal mezi 17. – 19. stoletím nejprve jako okrasná rostlina a pro vysoce ceněné tvrdé dřevo (ebenové) používané v řezbářství. Plody dozrávají v průběhu října a sklízejí se až po opadu listí. Kaki je nejvhodnější k přímému konzumu, lze je však využít na marmelády, moučníky i saláty.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak pěstovat kaki ovoce | rady
Jak pěstovat kaki ovoce | rady
Jak pěstovat kaki ovoce | rady. Kaki je ovoce ze země vycházejícího slunce. Známé je i pod názvem tomel nebo churma. Strom má velice dekorativní…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.