Přejít k hlavnímu obsahu

Jak přichystat pomazánku z pečeného lilku | recept

Pomazánka z pečeného lilku | recept. Lilek neboli baklažán pochází z Balkánu a je příbuzný brambor a rajčat. Lilek lze poměrně snadno pěstovat i v našich zeměpisných šířkách. Má lehce houbovitou chuť. Jeho příprava je poměrně jednoduchá a rychlá. Pokud jste jeho chuti ještě nepropadli, vyzkoušejte následující recept na pomazánku. Díky upečení v troubě nenasákne lilek tolik oleje jako při restování na pánvi. Doplňuje ho rajský protlak, jarní cibulka, hořčice, bylinky a pro milovníky ostrých jídel lze přidat i chilli papričky. 

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.