Jak přichystat pomazánku z pečeného lilku | recept
Pomazánka z pečeného lilku | recept. Lilek neboli baklažán pochází z Balkánu a je příbuzný brambor a rajčat. Lilek lze poměrně snadno pěstovat i v našich zeměpisných šířkách. Má lehce houbovitou chuť. Jeho příprava je poměrně jednoduchá a rychlá. Pokud jste jeho chuti ještě nepropadli, vyzkoušejte následující recept na pomazánku. Díky upečení v troubě nenasákne lilek tolik oleje jako při restování na pánvi. Doplňuje ho rajský protlak, jarní cibulka, hořčice, bylinky a pro milovníky ostrých jídel lze přidat i chilli papričky.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit ředkvičkovou pomazánku s čedarem | recept
Ředkvičková pomazánka s čedarem | recept. Pomazánky jsou rychlou a levnou večeří či skvělým pohoštěním pro hosty. Určitě máte své vyzkoušené recepty,…
Jak na teplý salát ze skleněných nudlí se zeleninou a žampiony | recept
Teplý salát ze skleněných nudlí se zeleninou a žampiony | recept. Skleněné nudle patří neodmyslitelně do asijské kuchyně, ale lze je využít i pro jiné…
Jak připravit pikantní smažený patizon | recept
Pikantní smažený patizon | recept. Patizon patří mezi tykve, stejně tak jako dýně či cuketa. Smažený patizon představuje jednu z nejoblíbenějších…
Jak uvařit pórkovou polévku s pestem | recept
Jak uvařit pórkovou polévku s pestem | recept. Pórek je většinou pouze doplňková surovina, často nahrazující cibuli. V této polévce však hraje hlavní…
Jak uvařit špenátovou polévku s červenou čočkou a omeletovými hnízdy | recept
Jak uvařit špenátovou polévku s červenou čočkou a omeletovými hnízdy | recept. Špenát se svou zelenou barvou bezpochyby patří k jarnímu jídelníčku. Ač…