Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na kedlubnovou tvarohovou pomazánku | recept

Kedlubnová tvarohová pomazánka | recept. Sezóna kedluben je v plném proudu. Vychutnejte si tuto šťavnatou zeleninu v různých podobách. V následujícím receptu se dočtete, jak si z kedlubny vykouzlit skvělou letní pomazánku. Stačí ji doplnit tvarohem, čerstvým sýrem a trochou másla, které vše snadno spojí. Svěží a štiplavou chuť pomazánce dodá jarní cibulka. Vše korunujte čerstvým chlebem nebo pečivem. Kedlubnovou tvarohovou pomazánku můžete připravit jako zajímavé zpestření jednohubek nebo jako lehkou letní večeři.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • 1 větší kedlubnu
  • 2 ředkvičky
  • 30 g čerstvého sýra
  • 50 g tvarohu (může být i ve vaničce)
  • 1 lžíci másla
  • 1 jarní cibulku
  • sůl a pepř na dochucení, snítka oregana
  • pečivo nebo chléb k podávání
1

Jako první si oloupeme kedlubnu a nastrouháme ji na jemném struhadle. Uvolněnou tekutinu slijeme, můžeme ji použít třeba do smoothie. Případně tekutinu ponecháme do pomazánky, máme-li raději méně hutné konzistence.

2

Následně dáme do misky máslo a vidličkou nebo lžící ho trochu promačkáme, aby povolilo. Jakmile máslo trochu změkne, přidáme tvaroh a čerstvý sýr, vše důkladně promícháme, aby se ingredience propojily. Dále očistíme jarní cibulku od uvadlých částí. Opereme ji a nasekáme na drobné kousky, aby pomazánce dodala patřičný říz, ale aby příliš nekřupala.

3

K tvarohovo-sýrovému základu přidáme připravenou kedlubnu a většinu jarní cibulky (trochu si necháme na ozdobu, nejlépe trochu ze zelené části cibulky). Pomazánku osolíme a opepříme, případně můžeme přidat trochu oregana. Nakonec ještě jednou pomazánku důkladně promícháme. Před konzumací ji uchováváme v lednici v uzavíratelné nádobě, protože kedlubna vydává specifický pach, který není pro každého příjemný. Pečivo nakrájíme, vidličkou naneseme silnou vrstvu pomazánky, ozdobíme zbylou jarní cibulkou a podáváme.

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.