Jak připravit domácí toffinky ke kávě, a to i ve vánoční variantě
Toffinek je jemný dezert, který si mnozí pamatují jako tenké kulaté oplatkové kolečko plněné karamelem. Jeho kouzlo spočívá v jednoduchosti a zároveň v neobvyklém způsobu podávání – položený na horký šálek kávy se postupně zahřeje a karamel uvnitř změkne. Přestože se originální toffinek vyrábí průmyslově, velmi podobnou pochoutku si lze připravit i doma.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak na slanou karamelovou omáčku | recept
Slaná karamelová omáčka | recept. Sklenička slané karamelové omáčky je přesně ta dobrota, kterou pomalinku lžičkou ochutnáváte, ujídáte, až najednou n…
Jak udělat domácí fondánové bonbony | recept
Jak udělat domácí fondánové bonbony | recept. Nabídnout svým blízkým čokoládové bonbony vlastní výroby, tak to tu ještě nebylo. Čerstvé domácí bo…
Jak na čokoládovou polevu na drobné pečivo a vánoční cukroví | rady
Jak na čokoládovou polevu na drobné pečivo a vánoční cukroví | rady. Čokoládová poleva je součástí mnoha dezertů a moučníků, vánočního pečiva nev…
Jak na domácí polské karamelky známé jako Krowki | recept
Jak na domácí polské karamelky známé jako Krowki | recept. Vláčné, táhlé, měkké a máslově jemné smetanové karamelky, jejichž výjimečnost v tomto…
Jak připravit minivětrníčky s dvojím krémem a čokoládovou polevou | recept
Minivětrníčky s dvojím krémem a čokoládovou polevou | recept. Větrníky patří k české cukrářské klasice. Vyzkoušejte si větrníky připravit doma v minip…




