Jak připravit grilované sladkosti pro děti
26. Květen 2025
Máte rádi grilování a grilované dobroty? Pak můžete připravit vašim milým dětem skvělá sladká jídla, která si jistě oblíbí. Zde je pár tipů, s nimiž určitě uspějete, ať už máte děti malé či velké, kluky či holky.
Grilované banány s medem a skořicí
Ingredience:
- Zralé banány (vcelku, se slupkou)
- Med
- Skořice
Postup:
- Banány dej na gril se slupkou a griluj 5–7 minut, dokud slupka nezčerná a banán změkne.
- Rozkroj banán podélně, přidej trochu medu a posyp skořicí.
- Podávej přímo z banánu nebo na talířku.
Grilované jahody nebo jiné bobuloviny
Ingredience:
- Jahody, borůvky nebo maliny
- Trocha medu nebo javorového sirupu (volitelné)
Postup:
- Jahody nakrájej na poloviny, ostatní bobuloviny nech celé.
- Polož je na alobal nebo na malý grilovací košík a griluj 2–3 minuty, jen lehce prohřáté a sladké.
- Můžeš pokapat medem nebo javorovým sirupem.
Grilované ananasové plátky s vanilkovým fogurtem
Ingredience:
- Čerstvý ananas nakrájený na plátky
- Vanilkový jogurt nebo řecký jogurt s medem
Postup:
- Ananasové plátky griluj 2–3 minuty z každé strany, dokud nejsou lehce karamelizované.
- Podávej s jogurtem jako osvěžující dezert.
Grilované marshmallows (marshmallow špíz)
Ingredience:
- Marshmallows
- Dlouhé špejle nebo speciální grilovací vidličky
Postup:
- Napíchej marshmallows na špejle.
- Griluj je nad žhavým uhlím pár sekund z každé strany, dokud jsou zlatavé a měkké (pozor, ať se nespálí!).
- Skvělá zábava pro děti a dospělé.
Grilované broskve s medem a ořechy
Ingredience:
- Zralé broskve nakrájené na poloviny a vyjmuta pecka
- Med
- Drcené ořechy (vlašské, lískové)
Postup:
- Broskve griluj 3–5 minut na každé straně, dokud nezměknou a nezezlátnou.
- Podávej přelitá medem a posypaná ořechy.
Tipy
Tip na servírování
Podávej sladkosti s malými talířky, lžičkami a barevnými ubrousky – děti to nadchne a dodá to slavnostní atmosféru.
Další zajímavé články
Jak využít zbylý ananas | tipy a recepty
Jak využít zbylý ananas | tipy a recepty. Koupili jste si příliš velký ananas a teď nevíte, co se zbytky? Přečtěte si následující článek, kde Vám pora…
Jak na rychlé a hebké lívanečky s fíkovou marmeládou a smetanou?
Kdo z nás by neměl rád lívanečky? Existuje jich více typů, ať už kynuté, nekynuté, z mouky nebo z ovesných vloček či jiných hlavních su…
Jak upéct cuketové muffiny s vůní a chutí po pernících?
Máte malé děti a přejete si upéct jim dobrotu, která je zasytí a můžete ji nabalit i na výlet? Anebo máte plno cuket, které je potřeba zpracovat a hle…
Jak připravit nepečený řez s broskvemi: Rychlý, osvěžující a bez trouby
Hledáte lehký, svěží a nenáročný moučník, který se obejde bez pečení? Nepečený broskvový řez je ideální volba pro horké dny nebo nečekanou návštěvu. J…
Jak využít hrušky – sladké ovoce plné zdraví a skvělý základ pro dezerty
Hrušky patří k nejstarším ovocným plodinám pěstovaným v Evropě. Jejich sladká, šťavnatá chuť z nich dělá oblíbenou součást ovocných salátů, kompotů i…
Diskuze k článku