Jak vykuchat makrelu a jak z ní udělat filety
Pokud jste si koupili česrtvou makrelu, stojí před vámi úkol rybu naporcovat. Ale jak na to? Makrelu si položte na kuchyňskou desku a odkrojte nejprve hlavu podél žaber. Poté nařízněte břišní část makrely a odřízněte a vyjměte vnitřnosti. Rozřízněte hřbetná část podél páteře, oddělte první filátko z makrely. Poté odřízněte zbytek kostí a okraje. Krásná filátka z makrely jsou připravená ke kuchyňskému zpracování.
Další zajímavé články
Jak upéct makrelu s lečem po maďarsku | recept
Makrela s lečem po maďarsku | recept. Makrela je dravá ryba s tučným masem, běžně dostupná v obchodech. Její velkou výhodou je to, že má pom…
Jak bezpečně smažit a péct
Vybrat si v nabídce olejů ten vhodný pro smažení a pečení není úplně jednoduché. Důležitým faktorem je stabilita oleje při vysokých teplotách a jeho k…
Jak připravit pomazánku z uzené makrely | recept na rybí pomazánku
Jak připravit pomazánku z uzené makrely | recept na rybí pomazánku. Někdo kdysi řekl, že pomazánky vymýšlejí ženy bez fantazie. Nevím, nakolik je tvrz…
Jak na grilovanou makrelu | recept
Grilovaná makrela | recept. Makrela je velmi vhodná ke grilování. Její maso je hodně tučné a tak nehrozí, že bude vysušená. Velkou výhodou je také to,…
Jak upéct rybí filé se sýrovou drobenkou | recept
Rybí filé se sýrovou drobenkou | recept. Rybí maso je vhodné na různé druhy úprav. Oblíbené a rychlé je zapékání v troubě, přičemž obměnou přidaných s…
Diskuze k videu