Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vykuchat makrelu a jak z ní udělat filety

01. Prosinec 2012

Pokud jste si koupili česrtvou makrelu, stojí před vámi úkol rybu naporcovat. Ale jak na to? Makrelu si položte na kuchyňskou desku a odkrojte nejprve hlavu podél žaber. Poté nařízněte břišní část makrely a odřízněte a vyjměte vnitřnosti. Rozřízněte hřbetná část podél páteře, oddělte první filátko z makrely. Poté odřízněte zbytek kostí a okraje. Krásná filátka z makrely jsou připravená ke kuchyňskému zpracování.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak grilovat lososa i jiné ryby
Jak grilovat lososa i jiné ryby
Grilovaný losos | recept. Chcete grilovat zdravě? Grilujte ryby. Ryby by se měly objevovat v našem jídelníčku co nejčastěji, zejména mořské ryby jsou…
Jak vyudit rybu v troubě
Jak vyudit rybu v troubě
Uzená ryba | recept. Uzená, ještě teplá ryba je obrovská lahůdka známá z dovolené u moře. Jak si ale takovou rybu dopřát doma, když nevlastníme udírnu…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.