Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit mangold | recepty

Jak připravit mangold | recepty

Mangold | recepty. Mangold je u nás méně známá zelenina, která se pomalu vrací do venkovských zahrádek. Je totiž nejen k jídlu, ale její velké dekorativní listy se silnými červenými nebo žlutými řapíky jsou ozdobou zahrádky, podobně jako rebarbora. Mangoldu se také říká cvikla nebo římská kapusta. Je bohatý na vitamin C, B, provitamin A, draslík, hořčík, vápník, fosfor,železo a některé stopové prvky. Řapíky mangoldu se v kuchyni připravují podobně jako chřest, listy s odstraněnou hrubou žilnatinou nahradí špenát.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak upéct bábovku z dýně | recept
Jak upéct bábovku z dýně | recept
Bábovka z dýně | recept. Hokkaido dýně propůjčí pečeným moučníkům svoji krásnou žlutou barvu, což je výhodou zejména v zimním období, kdy vejce nemají…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.