Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si uvařit svatováclavské špekové knedlíky – recept plný chuti a tradice

Svatováclavské slavnosti nejsou jen o koláčích a burčáku – ke svátečnímu stolu patří i pořádné, poctivé české jídlo. A právě špekové knedlíky jsou tou správnou volbou, pokud chcete pohostit rodinu nebo přátele něčím opravdu chutným a tradičním.

Tyhle knedlíky voní po uzeném, sádle a majoránce, mají krásně křupavou krustu, když je opečete, a přitom zůstávají vláčné a syté. Hodí se k dušenému zelí, ke guláši, ale dají se jíst i samotné – třeba s cibulkou a pivem nebo burčákem.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak připravit Boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept. Boží milosti jsou staré obřadní pečivo, které se peklo o masopustu, svatbách, Velikonocích nebo Vánocích. Receptu…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.