Přejít k hlavnímu obsahu

Jak správně grilovat

30. Květen 2012

Jak správně grilovat, aby se výsledek podařil? Přímé grilování využijeme při grilování menších kousků potravin, které potřebují grilovat 15-20 minut. Příkladem této úpravy jsou grilované kuřecí nugety, grilované krevety nebo grilované steaky. Použijeme grily na dřevěné uhlí nebo plynové grily. Metoda nepřímého grilování je vhodná pro větší kusy masa. Metoda grilování 50 na 50 je vhodná tehdy, potřebujeme-li dosáhnout chutné kůrky, a zároveň propéct maso až ke kosti. Tato metoda grilování je vhodná pro grilování kuřecích stehýnek nebo vepřové panenky.

Tipy

Návod obsahuje product placement.

Autor: chorche
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Grilování nebo rožnění je oblíbenou letní zábavou. Romantické posezení s přáteli za teplých jarních a letních večerů při grilování nabývá kvalitativně…
Obrázek není k dispozici
Zdeněk Pohlreich tvrdí, že Češi neumí grilovat. A proto se rozhodl rozšířit povědomí o grilování a přinést nezaměnitelné recepty na gril. Díky televiz…
Obrázek není k dispozici
Nepotřebujete plynovou bombu ani dřevěné uhlí. Dokonce ani zahradu. Přesto můžete úspěšně grilovat. Jak na to? Stačí si pořídit elektrický gril, který…