Přejít k hlavnímu obsahu

Jak správně grilovat | rady

Jak správně grilovat | rady. Jak správně grilovat? Pár dobrých rad ohledně grilování, které grilování usnadní a možní i zpříjemní. Podíváme se, jak správně grilovat.

1

Jak na maso bez škodlivin - pod grilem netopte papírem, starým dřevem ani jedlovými šiškami

2

Kokos nahradí uhlí - náhradou za dřevěné uhlí mohou být skořápky kokosu, uhlí z nich vyrobené hoří déle a vydává mnohem silnější žár.

3

Výběr oleje - k marinování masa jsou vhodnější oleje, které snášejí vysokou teplotu, jako je olivový olej nebo podzemnicový. Rozhodně nepoužívejte olej z obilných nebo kukuřičných klíčků.

4

Marináda - maso se vyplatí přes noc naložit do marinády, dodá totiž masu zvláštní chuť a u drůbežího brání vysýchání.

5

Křupavé kuře - aby bylo kuře křupavé, potírejte ho během grilování pivem.

6

Otáčení masa - maso vždy otáčejte grilovacími kleštěmi, nikdy vidličkou. Z propíchnutého masa unikne cenná šťáva.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat zahradní ohniště
Jak udělat zahradní ohniště | tipy. K dokonalé relaxaci na zahradě patří posezení u ohně. Vybudování zahradního ohniště zabere dva dny času. Materiál…
Jak poznat dobré víno | tipy
Jak poznat dobré víno | tipy. Vinařství má v Čechách a na Moravě dlouholetou tradici. Nabídka obchodů je stále bohatší i díky dovozu vín ze zahraničí.…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.