Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat vaječnou tlačenku | recept

09. Duben 2014

Na vaječnou tlačenku můžeme použít vajíčka z velikonoční výslužky. Vaječná tlačenka tak představuje ideální způsob, jak spotřebovat vejce, kterých máme během Velikonoc nadbytek. Vaječnou tlačenku ale můžeme samozřejmě chystat nejen po Velikonocích, ale prakticky po celý rok. Je totiž výborná, jednoduchá na přípravu, levná a skvěle se hodí na různé oslavy a domácí párty. Celý recept na vaječnou tlačenku zhlédněte ve videoreceptu Dr. Oetkera ve slovenském jazyce.

Co je potřeba

Suroviny na vaječnou tlačenku:

streilovaná zelenina ve sladkokyselém nálevu
1 sáček směsi Želatina na vaječnou tlačenku a aspik (pokud nebudete dělat domácí)
nálev ze zeleniny
5 natvrdo uvařených vajec
100 g měkkého salámu
150 ml majonézy
1/2 kávové lžičky soli
koření

Nádobí:
forma na srnčí hřbet
potravinářská fólie
síto

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak upéct velikonoční mazanec | recept
Jak upéct velikonoční mazanec | recept. Dozlatova vypečený, posypaný mandlemi a uvnitř báječně žluťoučký. Přesně tak by měl vypadat správně upečený ma…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.