Přejít k hlavnímu obsahu

Jak ugrilovat šašlik z masa | recept

Jak ugrilovat šašlik z masa | recept. Šašlik je masový špíz oblíbený v zemích bývalého Sovětského svazu. Je to jídlo připravované v mnoha variacích z různých druhů mas. Často je z marinovaného jehněčího masa, ale setkáte se i s vepřovým, hovězím a třeba v Gruzii ho připravují z ryb. Maso se předem nakládá do vína, octa nebo citronové šťávy. Kyselina naruší masové vlákno a maso je křehčí. Šaslik se nejčastěji podává s různými omáčkami, nejznámější je švestková tkemali původem z Gruzie.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.