Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct jáhlový nákyp s mákem | recept

Jak upéct jáhlový nákyp s mákem | recept

Jáhlový nákyp s mákem | recept. Jáhly jsou velice zdravou potravinou, obsahují celou řadu minerálních látek (například hořčík, draslík, atd.) a vitamínů, navíc jsou přirozeně bezlepkové. Jáhly jsou vyráběné z prosa, které patří k jedněm z nejstarších kulturních plodin. Do jídelníčku našich předků jáhly neodmyslitelně patřily, ale časem se z něj postupně vytratily a dnes je jen ztěžka znovu zařazujeme do běžné stravy. Podle následujícího receptu si můžete připravit zajímavý a chutný dezert, vedle jáhlů zde figuruje ještě mák a tvaroh.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak na nadýchanou jáhlovou kaši | recept
Jak na nadýchanou jáhlovou kaši | recept
Nadýchaná jáhlová kaše | recept. Jáhly jsou výborná, avšak docela opomíjená obilovina. Jsou přirozeně bezlepkové a můžeme je použít namísto rýže jako…