Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct špaldový mazanec | recept

Jak upéct špaldový mazanec | recept

Špaldový mazanec | recept. Špaldový mazanec je zdravější alternativou klasického mazance z bílé pšeničné mouky. Pokud použijete obyčejnou hladkou špaldovou mouku, rozdíl téměř nepoznáte. Také lze využít celozrnnou špaldovou mouku, která sice zapříčiní tmavší barvu mazance, je však nutričně hodnotnější. S jednoduchým postupem Vás seznámí náš článek.

Diskuze k článku

Přidat komentář

macik (neověřeno) | So, 04/11/2020 - 17:26

Dobrý den, peču zásadně ze špaldové mouky a většinou používám kvasnice a to jak na chléb, tak jiné pečivo, ale nenechávám vše kynout a rovnou peču. Fígl je v tom, že kvasnice do mouky rozdrobím, přidám ostatní ingredience a pak vždy dávám do NEPŘEDEHŘÁTÉ trouby.Než se trouba zahřeje na požadovanou teplotu cca 180 °C, chléb i bochánek pěkně vykyne. Pečeno mám za cca 45 minut. /vyzkouším špejlí./ Kdo nerad peče dlouho, zkuste.

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.