Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit krůtí směs se žampiony | recept

Jak uvařit krůtí směs se žampiony | recept

Krůtí maso je výborné pro přípravu rychlého a chutného pokrmu. Krůtí maso má nejnižší obsah tuku ze všech mas, hodí se při redukční dietě. Má vysoký obsah bílkovin a obsahuje také mj. vitamin B 12, důležitý pro nervový systém. O krůtě se říká, že má devatero druhů mas, maso z prsou je bílé, ze stehen tmavé. Poměr bílého a tmavého masa je asi 70:30. Krůtí maso, podobně jako kuřecí, lze upravit mnoha způsoby. Kuchař nebo kuchařka může popustit uzdu fantazie a za pomoci různých druhů zeleniny, hub, ale i ovoce uvařit mnoho variant jídel z tohoto zdravého masa.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak připravit kantonskou rýži | recept
Jak připravit kantonskou rýži | recept
Kantonská rýže | recept. Kantonská rýže je recept uvedený v Recepturách teplých pokrmů. Uvedený výčet surovin je volně upraven pro potřeby čtyřčlenné…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.