Co je potřeba

  • 400 g krůtích prsou
  • 250 g žampionů
  • 300 ml červeného polosladkého vína
  • cibule
  • petržel
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • worcesterová omáčka
  • olej
1

Krůtí prsa nakrájejte na úhledné, přibližně stejně velké kousky.

2

Na dno hlubší pánve nalijte trochu oleje a rozpalte ho. Vložte nakrájené masové kousky a opečte je. Poté je z oleje vyjměte a prozatím odložte stranou.

3

V pánvi na zbytku oleje osmahněte drobně pokrájenou cibuli do sklovita. Pak přidejte očištěné žampiony nakrájené na plátky. Společně krátce poduste. Žampiony, pokud nejsou znečištěné, nemusíte loupat.

4

Žampiony a cibuli zalijte červeným vínem, osolte, opepřete a okořeňte mletou sladkou paprikou a lžičkou worcesteru. Svařte tekutinu asi na polovinu.

5

Na závěr vmíchejte opečené maso a krátce ho prohřejte. Podávejte s vařenou rýží.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (2 votes)