Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit zeleninové rizoto | recept

Jak uvařit zeleninové rizoto | recept

Zeleninové rizoto | recept. Rizoto je původem italské hlavní jídlo, připravované z rýže Arboria s kulatými zrnky. Rizoto je variabilní pokrm, lze ho připravit mnoha různými způsoby. Italské rizoto se liší od českého tím, že je mazlavější, ne tak suché. Češi většinou rýži vaří zvlášť, odděleně od ostatních přísad a teprve pak vše smíchají. Rizoto je pak sypké. Následující recept je s postupem „od každého něco“. Jídlo není suché a obsahuje hodně zeleniny. Rýže poslouží jako hlavní chod nebo příloha k masu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak uvařit dýňové zelí | recept
Jak uvařit dýňové zelí | recept
Dýňové zelí | recept. Dušené zelí jako příloha neodmyslitelně patří k české kuchyni. Co když ale někdo nemůže, vzhledem k jeho nadýmavým účinkům, zelí…
Jak uvařit ředkvičky na smetaně | recept
Jak uvařit ředkvičky na smetaně | recept
Ředkvičky na smetaně | recept. Tomuto receptu jsem nedávala žádnou šanci na trvalé zařazení do domácího jídelníčku, přece jen vařená ředkvička… Po vyz…
Jak uvařit lečo s rybím filé | recept
Jak uvařit lečo s rybím filé | recept
Lečo s rybím filé | recept. Zeleninové lečo, případně lečo s klobásou nebo uzeninou každý zná. Je to rychlé a chutné jídlo. Co ale spojit lečo s rybím…