Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vyrobit jablečný mošt | recept

Jak vyrobit jablečný mošt | recept

Jablečný mošt | recept. Jablka jsou snad našim nejznámějším ovocem. Existuje jich veliké množství druhů, velikostí, chutí i barev. Snad každý zahrádkář má na svém pozemku nějakou jabloň, občas dokonce s několika druhy naroubovaných odrůd. Z jablek se dá vyrobit mnoho pochutin, ale dnes se dáme do výroby jablečného moštu. Recept na jablečný mošt krok za krokem.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Denisa Černá (neověřeno) | Po, 08/10/2015 - 22:36

Výborný

Denisa Černá (neověřeno) | Po, 08/10/2015 - 22:40

je moc výborný

Karel Jasiok (neověřeno) | St, 07/22/2015 - 10:43

Jako konzervování moštu se mi osvědčilo jeho naletí do vysířeného sirným knotem, nejlépe 5 litrového skleněného demižónu a uzavřením zátkou. Přes zimu se kal usadí na dně a vyčeřený mošt má zlatou barvu. 5 litrové demižony jsou optimální, protože jejich obsah se po nalahvování vypije dříve než se mošt rozkvasí. Karel ze Škrbeně.

Další zajímavé články