Přejít k hlavnímu obsahu

Jak využít bazalku v české kuchyni a jiné využití coby léčivky

Bazalka je v kuchyni kořením, které jen tak něčím nenahradíme. Používáme ji většinou sušenou, ovšem její chuť a vůně vynikne mnohem více v čerstvém stavu. Přidáním bazalky do jídla nejenže obohatíme jeho chuť a vůni, ale pozitivně podpoříme i naše trávení. Látky obsažené v bazalce stimulují náš metabolismus.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Nádhera, skvělá rada a velmi milý osobní komentář. Děkuji.

poetkavlasta (neověřeno) | So, 07/16/2016 - 17:30

Zelené bylinky, pokud si je vypěstuji, nebo dostanu od někoho ze zahrádky, tak usekám na jemno kolíbkovým nožem a dám do malých krabiček do mrazáku. Popíši název a rok ulož.
Třeba včera jsme měli ze školní kuchyně kde se stravuji, koprovou polévku. Hledat by ho tam bylo třeba lupou. Já nabrala lžící svého mraženého přidala do polévky, přichutila dle svého a potom jsem si teprve pochutnala... Vlasta

Další zajímavé články

Jak upéct pizzu z polenty | recept
Pizza z polenty | recept. Polenta je kaše připravená z kukuřičné mouky nebo krupice rozmíchané ve vodě. Podává se jako samostatný pokrm i jako příloha…
Jak uvařit povidla z třešní | recept
Povidla z třešní | recept. Třešně obsahují i více než 80 % vody a asi 18 % ovocného cukru, minerály a vitaminy. Zlepšují trávení, jsou doporučovány př…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.