Jak využít bezinky – tmavé zlato podzimu: zdraví, chuť a recepty, které zvládnete doma
Na podzim dozrávají černé plody bezu černého – bezinky, které možná znáte z dětství jako základ na voňavou šťávu od babičky. Dnes už se na ně trochu zapomíná, a přitom právě teď je jejich čas! Bezinky jsou plné vitamínů, antioxidantů i léčivých látek, a dají se z nich vyrobit šťávy, sirupy, likéry, domácí víno i dezerty.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit sirup a likér z bezinek | recept
Černý bez je léčivá rostlina. V lidovém léčitelství se používají květy, kůra, listy, kořeny i plody. V září začínají na keřích dozrávat černé plody, k…
Jak připravit želé (džem) z květů černého bezu | recept
Bezinkové želé | recept. Černý bez je stará léčivá rostlina. Zmínky o léčivých účincích černého bezu najdeme již ve středověkých knihách o bylinkách.…
Jak si uvařit svatováclavské špekové knedlíky – recept plný chuti a tradice
Svatováclavské slavnosti nejsou jen o koláčích a burčáku – ke svátečnímu stolu patří i pořádné, poctivé české jídlo. A právě špekové knedlíky jsou tou…
Jak připravit neodolatelné pečené cibulové kroužky?
Jen málokdo nezná smažené cibulové kroužky. Možná si je objednáváte v restauraci, možná si je dokonce připravujte sami doma. V každém případ…
Jaké pomůcky sloužící ke stolování mohou být plné špíny a bakterií?
Většina z nás se pečlivě stará o svou kuchyni i jídelnu, abychom vařili, pekli a pak jedli v čistotě. Jenomže bakterie se velmi často skrýva…