Jak využít bezinky – tmavé zlato podzimu: zdraví, chuť a recepty, které zvládnete doma
Na podzim dozrávají černé plody bezu černého – bezinky, které možná znáte z dětství jako základ na voňavou šťávu od babičky. Dnes už se na ně trochu zapomíná, a přitom právě teď je jejich čas! Bezinky jsou plné vitamínů, antioxidantů i léčivých látek, a dají se z nich vyrobit šťávy, sirupy, likéry, domácí víno i dezerty.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit sirup a likér z bezinek | recept
Černý bez je léčivá rostlina. V lidovém léčitelství se používají květy, kůra, listy, kořeny i plody. V září začínají na keřích dozrávat černé plody, k…
Jak připravit želé (džem) z květů černého bezu | recept
Bezinkové želé | recept. Černý bez je stará léčivá rostlina. Zmínky o léčivých účincích černého bezu najdeme již ve středověkých knihách o bylinkách.…
Jak na domácí sezamové bonbony: sladká energie z medu a semínek
Sezamové bonbony patří mezi nejoblíbenější přírodní sladkosti. Kombinace praženého sezamu a medu vytváří lahodnou chuť, která připomíná karamel, ale z…
Jak správně uchovat vánoční cukroví, aby vydrželo až do Tří králů
Vánoční cukroví je jedním z největších symbolů svátků a většina domácností ho peče s předstihem. Pokud ale chcete, aby vydrželo čerstvé, voňavé a bezp…
Jak připravit dokonalou polevu na zdobení perníčků
Zdobení perníků je tradice, která dokáže přenést vánoční atmosféru do každé kuchyně. Aby ale výsledné vzory byly jemné, lesklé a držely tvar, je potře…





