Přejít k hlavnímu obsahu

Jak využít celer – jako zeleninu, koření i lék | recept na pomazánku

Jak využít celer – jako zeleninu, koření i lék | recept na pomazánku

Jak využít celer – jako zeleninu, koření i lék | recept na pomazánku. Celer nejen jako zelenina, ale i lék? Celer je úžasná zelenina, která má v kuchyni mnohostranné využití. Dodává nezaměnitelnou chuť pokrmům, jako jsou polévky – česká bramboračka, omáčky, marinády a jiné. Pokud nemáme po ruce čerstvý celer, můžeme použít i sušený, který poslouží jako významné a chutné koření. Stále však platí, že syrový celer má pro náš organismus největší význam, neboť jeho léčivé látky jsou zachovány v plné hodnotě. Pokud celeru příliš neholdujete, a přesto byste jej rádi začlenili do svého jídelníčku pro jeho významné hodnoty, jeho typické aroma se dá zmírnit kombinací strouhané mrkve nebo jiné přísady.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

 Jak udělat broskvový kompot | recept
Jak udělat broskvový kompot | recept
Broskvový kompot | návod jak zavařovat broskve. Mít v zásobě broskvový kompot je pro kuchaře malá výhra. Upotřebení broskvového kompotu je široké a za…
Jak připravit cuketové tacos | recept
Jak připravit cuketové tacos | recept
Cuketové tacos | recept. Tacos jsou malé mexické tortilly plněné mletým masem či jinými náplněmi. Tacos si můžete připravit ve zdravější variantě z…