Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zpracovat fazolové lusky

Jak zpracovat fazolové lusky

Fazolové lusky (někdy se také nazývají zelené či mladé fazolky) se často podávají restované jako příloha k masu nebo ve smetanové omáčce nakyselo, najdou však i řadu jiných uplatnění. Tato zelenina patří mezi významné zdroje vitamínu C, kyseliny listové, draslíku, manganu a mnoha dalších cenných látek. Obsahují také velké množství vlákniny. Pokud si nevíte rady, jak bohatou úrodu fazolek uskladnit, vyzkoušejte následující tipy. Naleznete zde i recept na pikantní čalamádu ze zelených fazolek, která se hodí třeba ke grilovaným pokrmům.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.