Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vyrobit krmítko pro ptáky

Jak vyrobit krmítko pro ptáky? Návod na výrobu krmítka pro ptáky, které nevyžaduje žádné speciální nástroje a ani zkušenosti, najdete ve videonávodu Správy KRNAP. Na výrobu jednoduchého krmítka pro ptáky budete potřebovat kus dřeva, vrtačku, rostlinný tuk, slunečnicová semínka a nakonec očko a kus provázku, za který vyrobené venkovní krmítko pro ptáky pověsíme na strom. Tento návod na výrobu krmítka pro ptáky zvládnete i vy. Přesvědčte se sami.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Děkujeme, Ludmilo, za zajímavý návod. Pokud byste měla i další nápady a ráda byste se o ně podělila, napište nám e-mail.

Ludmila Laschková (neověřeno) | So, 11/10/2012 - 10:59

Již několik let používám levné a praktické krmítko z PT lahve.Návod poslala Morav.ornitolog.společnost asi pře 2O-ti lety.I když jej nenechavci seberou nebo zničí je snadné jej udělat znova.Tak tedy: zelenou PT lahev asi od dna provrtám něčím ostrým naskrz/i na protější stěnu láhve/na klacík který se prostrčí tímto otvorem.Dávám na přistání asi 5 cm aby sato nelétali straky.Nad klacíkem provrtám otvor kterým vystřihnu okénko nahoře dokulata /vysoké asi 5 cm/.A aby si ptáčkové neporanili nožky,přelepím přistávací otvor lepící páskou tak aby se na ni nenalepili.Naplním slunečnici a slabým drátkem přivážu na klidné místo nejlépe na jehlič.stromě.Dá se krmítko udělat i z plast.nádoby z destil.vody a může se udělat otvor i z boku i zepředu.Klacík se umístí napříč aby se tam vešlo víc ptactva a zásoba vydrží déle.Taky se dává na klidné místo.Já jsem plast.nádobu polepila tav.pistolkou chvojím a tak jsem zamaskovala krmítko.Ovšem třeba lepit trošku chladnou náplní aby se nepoškodila nádoba.A prosím,po Vánocích sundávejte třepetky ze stromků,ptactvo si to nosí do hnízd kde se často stává,že se nato oběsí.Díky za pomoc přírodě ať se Vám tato odvděčí dobrým zdravím.Ludmila.

Další zajímavé články

Jak postavit budku pro ptáky | postup
Jak postavit budku pro ptáky | postup
Jak postavit budku pro ptáky | postup. Vyrobit budku pro ptáky, to není jen příjemná práce, z níž budete mít dobré pocity, je to také dobrý skutek, kt…
Jak pěstovat pepřinec | rady
Jak pěstovat pepřinec | rady
Pepřinec – Peperomia z čeledi Piperaceae, čili pepřovníkovité je oblíbenou pokojovou rostlinou, která může mít mnoho podob, protože existuje asi šest…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.