Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct staročeskou sekanou | recept na sekanou od babičky

31. Leden 2021

Sekaná od babičky? Z poctivých surovin a bez přídavků různých prefabrikátů. Jak si staročeskou sekanou udělat doma? Ve videu naleznete recept. Na masovém mlýnku se umele maso (z vepřové kýty, krkovice a hovězího zadního v poměru 2 díly vepřového masa na 1 díl hovězího), česnek i cibule, přidá se vejce a tradiční koření – majoránka, sůl, pepř, a neměl by chybět ani špek nakrájený na kostičky. Recept na sekanou z mletého masa ve videu, které vzniklo v rámci projektu Babiččina česko-polská kuchařka.

Tipy

Vyzkoušejte i další staročeské recepty.

Čtěte také: sekaná pečená ve vepřové bránici v receptu na stránce Jitulčiny recepty.

Podívejte se, jak sekanou z mletého masa připravují Kluci v akci se šéfkuchařem Sapíkem

Autor: redakce
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak udělat musaku | recept
Jak udělat musaku | recept. Řecká kuchyně je založena na čerstvých ingrediencích a značném množství zeleniny a bylinek. Pravá řecká musaka je toho důk…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.