Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct staročeskou sekanou | recept na sekanou od babičky

07. Březen 2015

Sekaná od babičky? Z poctivých surovin a bez přídavků různých prefabrikátů. Jak si staročeskou sekanou udělat doma? Ve videu naleznete recept. Na masovém mlýnku se umele maso (z vepřové kýty, krkovice a hovězího zadního v poměru 2 díly vepřového masa na 1 díl hovězího), česnek i cibule, přidá se vejce a tradiční koření – majoránka, sůl, pepř, a neměl by chybět ani špek nakrájený na kostičky. Recept na sekanou z mletého masa ve videu, které vzniklo v rámci projektu Babiččina česko-polská kuchařka.

Tipy

Vyzkoušejte i další staročeské recepty.

Čtěte také: sekaná pečená ve vepřové bránici v receptu na stránce Jitulčiny recepty.

Podívejte se, jak sekanou z mletého masa připravují Kluci v akci se šéfkuchařem Sapíkem

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak připravit cibulové zelí | recept
Jak připravit cibulové zelí | recept. Cibulové zelí patří k neprávem opomíjeným receptům naších babiček. Je jemné chuti a nenadýmá tolik, jako zelí kl…
Jak připravit horkou Becherovku
Jak připravit horkou Becherovku | recept na horký alkoholický nápoj místo svařáku. Becherovka je plná léčivých bylinek (vlastně tedy plná zdraví, že).…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.