Přejít k hlavnímu obsahu

Jak grilovat maso a zeleninu s pomocí alobalu

08. Květen 2019

Při grilování může nastat situace, kdy maso, zeleninu či ovoce nemůžeme položit na rošt, ani napíchnout na špíz nebo upevnit na rožeň, protože je zvlášť měkké a křehké, nebo obsahuje velké množství vody. V tom případě použijeme alobal, do kterého maso nebo zeleninu zabalíme a teprve pak je položíme na rošt; doba grilování se tím téměř neprodlouží.

Co je potřeba

alobal

1

Alobal před použitím potřeme tukem.

2

Maso, zeleninu či sýr položíme do alobalu a srovnáme v úhledné balíčky.

3

Balíčky alobalu umístíme na rošt nad žhavé uhlí či popel.

4

Chceme-li, aby grilovaná zelenina nebo ovoce měly pěknou barvu a chuť, fólii před koncem grilování rozevřeme.

5

Křehké grilované ovoce či zeleninu nemusíme do hliníkové fólie jenom balit, můžeme je položit na rošt potažený alobalem; přitom jej rovněž musíme potřít tukem. Existují také alobalové misky různých velikostí, v nichž se potraviny dají šetrně ugrilovat.

Autor: Luna
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak grilovat lososa i jiné ryby
Grilovaný losos | recept. Chcete grilovat zdravě? Grilujte ryby. Ryby by se měly objevovat v našem jídelníčku co nejčastěji, zejména mořské ryby jsou…
Jak ugrilovat sýr | recept
Jak ugrilovat sýr | recept. Grilování není jen o mase. Někteří z nás dávají přednost zelenině a sýrům, právě pro ty je náš dnešní recept. Hodí se i pr…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.