Jak na pečenou kachnu se zelím a bramborovým knedlíkem
Ke svatováclavským oslavám neodmyslitelně patřilo nejen sladké pečivo jako koláče, ale také slavnostní masitá jídla, často inspirovaná podzimní sezónou, dožínkami a ukončením sklizně. A protože svatý Václav je také patronem české země a symbolem úrody i státnosti, tradiční sváteční pokrmy bývaly syté, vydatné a často i obřadní.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak si nejlépe vychutnat svatomartinskou husu
S příchodem listopadu se k nám každoročně vrací stará dobrá tradice – pečená husa na svatého Martina. Tento zvyk má své kořeny hluboko v minulosti a j…
Jak oslavit Den pekingské kachny, který bude 18. ledna? Nejlepším kachním jídlem
Ať už Den pekingské kachny znáte, nebo o něm slyšíte zcela poprvé, vězte, že je s námi už od 14. století, kdy tato tradice vznikla. Slavíme jej 1…
Jak připravit pečenou krůtu se zeleninovou přílohou | recept
Jak připravit pečenou krůtu se zeleninovou přílohou | recept. Dnešní recept je volně inspirovaný britskou kuchyní. Angličané připravují krocana na svá…
Jak udělat kachnu na pomerančích | recept
Jak udělat kachnu na pomerančích | recept. Pečená kachna na pomerančích, to je výborná francouzská delikatesa. Postupujte podle pravého receptu na peč…
Jak připravit chutná kuřecí prsa na houbách?
Také chodíte na houby a rádi je přidáte do polévky nebo hlavního jídla? Pak se vám bude jistě hodit recept, který vám pomůže připravit rychlý a snadný…