Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na svatomartinské rohlíčky – voňavou tradici podzimu

Svatomartinské rohlíčky

Když se blíží 11. listopad, den svatého Martina, české kuchyně provoní nejen husí pečínka, ale také jemné, máslové svatomartinské rohlíčky. Tyto malé kousky štěstí jsou symbolem hojnosti a konce sklizně. Pečou se z kynutého nebo tvarohového těsta, plní se ořechy, mákem nebo povidly a jejich tvar připomíná podkovu Martinova koně. Ať už věříte na legendu o bílém koni, nebo prostě milujete domácí pečivo, rohlíčky k listopadovému odpoledni prostě patří.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.