Jak na svatomartinské rohlíčky – voňavou tradici podzimu
Když se blíží 11. listopad, den svatého Martina, české kuchyně provoní nejen husí pečínka, ale také jemné, máslové svatomartinské rohlíčky. Tyto malé kousky štěstí jsou symbolem hojnosti a konce sklizně. Pečou se z kynutého nebo tvarohového těsta, plní se ořechy, mákem nebo povidly a jejich tvar připomíná podkovu Martinova koně. Ať už věříte na legendu o bílém koni, nebo prostě milujete domácí pečivo, rohlíčky k listopadovému odpoledni prostě patří.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct martinské rohlíky | tradiční recept
Jak upéct martinské rohlíky | tradiční recept. Pečení martinských rohlíků patřilo ve staročeské kuchyni k hezkým lidovým zvykům. Proč si občas nevzpom…
Jak na vánoční tvarohovou štolu – tradiční pochoutku s jemnou chutí
Štola patří k nejstarším vánočním pečivům v Evropě. Její původ sahá až do německého Saska, kde se poprvé pekla jako sváteční chléb plný sušeného ovoce…
Jak na výborné kynuté šneky s máslovým mlékem
Kynuté šneky jsou oblíbenou klasikou českých kuchyní. Tentokrát ale nejde o běžné šneky s náplní – tahle varianta je výjimečná díky máslovému slazeném…
Jak využít výtečné kynuté těsto na štrúdl? Přináší nekonečné možnosti
Kynuté těsto patří mezi nejvoňavější poklady domácí kuchyně. Je vláčné, nadýchané a přitom pevné natolik, že unese i bohatou náplň. Tradičně se z něj…
Jak na dýňovo-čokoládové brownies s ořechy: vláčné, tmavé a podzimně hříšné
Podzim bez dýně? Nemožné. A co teprve, když se tahle podzimní královna spojí s čokoládou do hutného, voňavého a sytě tmavého dezertu! Dýňovo-čokoládov…





