Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na zpracování bylinek | rady

Jak na zpracování bylinek | rady

Jak na zpracování bylinek | rady. Bylinky jsou skvostem přírody. Mohou podpořit zdraví, obohatit jídelníček o zvláštní chuť i aroma, oživit byt svěží zelení a příjemnou vůní. Můžeme si na zahrádce nebo na balkóně vypěstovat jakékoliv byliny, doma si vytvořit kuchyň v podobě bylinkové zahrádky (místo květin do stylových nádob jako džbánky, hrnky, korýtka a jiné, zasadíme bylinky), byliny esteticky vyzdobí a provoní kuchyň a máme je ihned po ruce k použití. Ale prioritním účelem pěstování bylinek je jejich využití jako přísad do jídel, výrobě čajů a k léčebným a hojivým účinkům. Proto si bylinky chceme uchovat na celoroční dobu, kdy nerostou a které ani ve své kuchyni nevypěstujeme. Jak tedy obecně zpracujeme bylinky? Předkládáme v souhrnu několik rad.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak připravit Boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept. Boží milosti jsou staré obřadní pečivo, které se peklo o masopustu, svatbách, Velikonocích nebo Vánocích. Receptu…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.