Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit chlupaté knedlíky | recept

31. Říjen 2013

Tyto výborné chlupaté knedlíky k vepřovému masu můžete mít brzy na svém stole doma taky. Jak je známo, základem chlupatých knedlíků jsou brambory. Pro čtyři strávníky si proto přichystáme jeden kilogram brambor. Chlupaté knedlíky "půl na půl" připravíme tak, že nejprve brambory rozdělíme na dvě půlky. První polovinu brambor na chlupaté knedlíky oloupeme a uvaříme a nakonec rozmačkáme. Zbylé syrové brambory zbavíme šlupek a nastrouháme, vymačkáme šťávu a po smíchání všech surovin ručně vytvarujeme kulaté knedlíky. Knedlíky vhodíme do vařící vody a na mírném ohni dovaříme. Chlupaté knedlíky jsou hotové. Tento recept na chlupaté knedlíky rozhodně vyzkoušejte. Nebudete litovat! Dobrou chuť!

Co je potřeba

Chlupaté knedlíky: pro 4 osoby budete potřebovat tyto suroviny:
1 kg brambor
1 vejce
1 lžička soli
1 lžíce škrobu
strouhaný muškátový oříšek

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články