Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat bramborovou pomazánku | recept

Jak udělat bramborovou pomazánku | recept. Bramborová pomazánka? Možná si říkáte, že vás bramborová pomazánka ničím nenadchne, ale opak je pravdou. Dokáže při správném poměru složek a dalších ingrediencích, téměř stejně uspokojit vaše chuťové buňky jako třeba pomazánka masová. Ne nadarmo se říká „falešný tatarák“ z brambor na mnoho způsobů. Je to ta nejlevnější varianta pomazánky, kterou si doma vytvoříte snadno a rychle z brambor.

Co je potřeba

Co budem potřebovat:

250 gramů brambor

1 menší cibuli

1, 5 stroužku česneku - zbytek klidně na potření topinky

1, 5 lžíce majonézy

1,5 lžíce oleje

1 lžíci rajského protlaku

½ lžíce obyčejné nebo pikantní hořčice

worcester či sójovou omáčku

koření dle chuti - sůl, pepř, sladká či pálivá mletá paprika

na dozdobení pažitka nebo petrželka

1

Pusťme se do přípravy bramborové pomazánky. Uvařte si brambory ve slupce a oloupejte je. Pokud máte zbytek brambor v lednici z předešlého obědu, sem s nimi. Do pomazánky nevadí, když nejsou úplně čerstvé. Nastrouhejte je na struhadle na jemno.

2

Česnek utřete se solí. Bude mít výraznější chuť a dodá pomazánce ten správný říz.

3

Jemně pokrájejte cibulku a přidejte do vzniklé hmoty společně s majonézou, olejem, rajským protlakem a hořčicí.

4

Osolte, opepřete, okořeňte mletou paprikou a máte základ hotový.

5

Pro gurmány se jistě bude hodit ještě pálivá mletá paprika, worcester nebo sójová omáčka.

6

Udělejte si k této bramborové směsi topinky, tak chutná nejlépe.

7

Variací bramborové pomazánky je nespočet. Určitě se dá navíc použít i kabanos, okurky a paprikový lusk.

8

Pro děti můžeme brambory smíchat se sladkým kečupem a nedělat pomazánku pálivou. Tím, že si dáte část vychladlých brambor stranou, potěšíte své děti. Pro větší množství hladových strávníků stačí množství ingrediencí znásobit.

|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.