Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit ghí

Jak připravit ghí

Ghí | postup přípravy. Ghí je indický název pro tzv. přepuštěné máslo. I u nás je tato úprava másla tradičně používaná. Připravuje z kravského másla a vznikne oddělením tuku od pevných mléčných částic. I když se ghí připravuje z másla, má jiné vlastnosti než máslo.

  • Ghí se dobře roztírá,
  • vyšší kouřový bod, takže se na rozdíl od normálního másla nepřepaluje,
  • zlepšuje chuť a zároveň i stravitelnost.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Helena (neověřeno) | So, 09/04/2021 - 07:16

Dělám si taky svý Ghí. Vyjde levněji, než v obchodu. Vařím na něm vše. Třeba míchaný vajíčka, získají takovou báječnou chuť oříšků.

Olga Musilová (neověřeno) | So, 10/02/2021 - 15:36

Ghí si pravidelně dělám opakovaně vždy, kdy dojde a mám ho v lednici ve sklenici s patentem, vydrží dlouho. Nejraději na něm peču americkě brambory. Nejdřív brambory trochu ovařím ve slupce, nejlépe den předem, pak je nakrájím a opékám na másle, jsou opravdu výborné.

Další zajímavé články

Jak na řezy Opilý František | recept
Jak na řezy Opilý František | recept
Řezy Opilý František | recept. Nadýchané kakaové těsto, vrstva vlašských ořechů s rumem a čokoládová poleva. To je tradiční cukroví vhodné nejen k ván…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.