Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit pažitkovou pomazánku | recept

Pažitková pomazánka | recept. Pažitka bývá první jarní zeleninou. V obchodech se objevuje koncem zimy a na záhonech ji sklízíme již od dubna. Má jemně štiplavou chuť připomínající cibuli, ale je jemnější. Má vysoký obsah provitaminu A, vitaminů sk. B, vitaminu C. Z minerálů obsahuje sodík, vápník, draslík, fosfor, železo a sírové silice. Pažitku podáváme syrovou, tepelnou úpravou bychom znehodnotili vitaminy. Recept, jenž vám předkládáme k vyzkoušení, se hodí k jarnímu období. Vyzkoušejte si připravit chutnou a snadnou pažitkovou pomazánku.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.